"21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" Etkinliği Düzenlendi


"21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" münasebetiyle Adıyaman İl müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen programda down sendromluların İnsanlığa tebessümü öğreten yürekler olduğu vurgulandı.

post

 Adıyaman    20.03.2019 19:38:27    Bu İçerik 1021 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından Adıyaman merkezde bulunan Hacı Mehmet İnan Camii'nde düzenlenen programa vatandaşlar ve down sendromlu çocukların aileleri katıldı.

Kur'an- ı Kerim tilavetiyle başlayan program ney dinletisi ve seslendirilen ilahilerle devam etti. Programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşçı down sendromlu çocukların "İnsanlığa tebessümü öğreten yürekler" olduğunu ve bu anlamda Peygamber Efendimizin 'Kardeşine tebessüm sadakadır.' Hadisinin pratikteki uygulatıcıları olduğunu belirtti.

"Bugün burada bizlere bir kez daha Cenab- ı Allah'ın nimetlerine şükretmemizi ve kendisini sürekli zikretmemizi hatırlamamıza vesile olan down sendromlu kardeşlerimizle beraber olmak bütün yorgunluğumuzu aldı." ifadeleriyle başlayan Taşçı "Bunlar öyle güzel çocuklar, bunlar öyle güzel inanlar ki; insanların hiçbirinin başkası için fedakârlık yapmadığı, maddi bir karşılık olmadan kimsenin kimseye bir şey iyilik yapmadığı, sevgilerin, arkadaşlıkların hep bir menfaat üzerine kurulu olduğu bir dünyada bu güzel çocuklar bu güzel yavrularımız bize karşılıklı sevmeyi öğrettiler." şeklinde konuştu.

"Bu yavrularımız bize Cenab-ı Allah'ın bir emanetidir"

Down sendromlu çocukların Allah'ın topluma birer emaneti olduğunu hatırlatan Taşçı onlara karşı toplumun her kesiminden vatandaşların duyarlı davranması ve hassa olması gerektiğini belirtti.

"Kimsenin kimseye bir şey yapmadığı sevgilerin, arkadaşlıkların, hep bir menfaat üzerine kurulu olduğu bir dünyada bu güzel çocuklar bu güzel yavrularımız bize karşılıklı sevmeyi öğrettiler." İfadelerini kullanan Taşcı daha sonra şöyle devam etti:

"Hayatı en doğal yaşamayı öğrenmemize, aslını esasını unuttuğumuz sevgilin, merhametin, iyiliğin, güzelliğin değerini ne kadar anlatsak şu yavrularımız kadar anlatamayız. Onun için bu yavrularımız bize Cenabı Allah'ın bir emanetidir. Yalnızca annelerine, babalarına, ailelerine değil aynı zamanda bir şehrin yetkililerine, diğer insanlarına, imkânı olan kardeşlerimizin omuzlarında da birer emanettirler. Cenabı Hakk'ın bize birer emaneti olduğunun bilincinde hareket etmeliyiz." dedi.

"O merhameti iliklerinize kadar hissediyorsunuz"

Down sedromlu çocukların ve ailelerinin isteklerini imkânları dâhilinde karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Taşçı "Sabrettiğiniz zaman neticesi Cennet olan bu yavrularımıza şefkatle, merhametle baktığımız zaman onların bizim yüzümüze bakarken o gözlerindeki sevgiyi muhabbeti hissediyoruz. Yani öyle güzel bakıyorlar ki insanları öyle güzel sarıp sarmalıyorlar ki o merhameti iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Bize düşen bu iyilik bu güzellikleri fazlasıyla onlara yansıtmamızdır." ifadelerini kullandı.

Taşçı daha son olarak "Hayatı en doğal yaşamayı öğrenmemize, aslını esasını unuttuğumuz sevgiin, merhametin, iyiliğin güzelliğin değerini ne kadar anlatsak şu yavrularımız kadar anlatamayız." Onun için bu yavrularımız bize Cenab-ı Allah'ın bir emanetidir." Şeklinde konuştu. (Adıyaman Basın)

iİnsanlık, tebessüm, öğreten yürekler