"Çanakkale Türkün-Kürdün; Alevinin-Sünni’nin, doğulunun-batılının destansı bir mücadelesidir"


Çanakkale Zaferi ırk ve mezhep ayrımı yapmadan ümmet olma şuuruyla mücadele veren ve destan yazan bir milletin ortak mücadelesidir.

post

 Adıyaman    17.03.2019 19:51:57    Bu İçerik 507 kez görüntülendi.

07.10.22

 


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümünü kutlayan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez vatanı, milleti ve mukaddes değerleri korumak uğruna savaşarak, canını vermiş aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin hüznünü ve onurunu yaşadıklarını belirtti.

"Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren, Türkün-Kürdün; Alevinin-Sünni’nin, doğulunun-batılının kısacası bu topraklarda yaşayan her bir ferdin kader birliği yaparak şehit düştüğü yerdir."  Diyerek Türkiye'de yaşayan halkların ortak değerler uğrunda nasıl mücadele verdiğini İslam kardeşliğinin önemine vurgu yapan Vali Pekmez "Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin ilk kıvılcımı ve şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici ve destansı bir mücadelesidir. Bundan 104 yıl önce kahraman ecdadımız eşsiz bir destan yazdı. Bu öyle bir destandır ki gözler hâlâ onunla yaşarmakta, yürekler onunla ürpermekte, düşünceler onunla yücelmektedir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir." ifadelerini kullandı.

Vali Aykut Pekmez "Tarih yapan ve tarih yazan bir millet olarak bugün bizlere düşen görev, Çanakkale ruhunu diri tutmak, kahraman şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakıp şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir." dedi. (Adıyaman Basın)

çanakkale vali adıyaman