Sınavda dereceye giren öğrenciler umreye gönderildi


Adıyaman`da "Asrın İdrakine Sahabe Okumaları" sınavında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle kutsal topraklara gönderildi.

post

 Adıyaman    10.02.2019 11:35:15    Bu İçerik 1153 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet yürüten Diyanet Gençlik Merkezi tarafından "Asrın İdrakine Sahabe Okumaları" sınavı sonucunda dereceye giren Adıyamanlı 34 öğrenci, düzenlenen törenle kutsal topraklara gönderildi. Öğrencilere birer Hacer ve İbrahim olarak dönülmesi gerektiği vurgulandı.

Adıyaman Müftülüğü önünden düzenlenen uğurlama töreninde aileler, evlatları ile birlikte hem sevinci hem de hüznü aynı anda yaşadılar. Çocuklarının kutsal topraklara gidecek olmalarına sevinen aileler, öte yandan evlatlarından ayrı kalacak olmalarının hüznünü yaşadılar.

Programda kısa bir konuşmada bulunan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Hayâlarıyla Hazreti Osman, yiğitliğiyle Hazreti Ali, Hatice ve Aişe validemiz olmaya adaylarımızı o topraklara uğurlamak için geldik buraya." dedi.

Kutsal topraklara gidecek olan gençlere nasihatte bulunan Taşçı, o topraklara gidilince Allah Resulünün hayatını yaşamak için gayret sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

Taşçı: "Kim bilir belki adımlarınız, O'nun adımlarına denk gelecek. Gözleriniz, O'nun bakacağı yerlere bakacak. Elleriniz, O'nun ellerinin dokunduğu yerlere dokunacak. Sakın bu yolculuğu bu zamana kadar yaptığınız başka yolculuklara da benzetmeyin. Bu öyle bir yolculuktur ki malı mülkü vardır ama nasip olmaz bu yolculuk onlara. Bu yol herkese nasip olmaz. Bu yola çağrılanlar gider." ifadelerini kullandı.

Hazreti İbrahim'in Hazreti Hacer'i Mekke çöllerinde bıraktığı zamandan bahseden Taşçı, o dönemde yiyecek ve içecek adına en küçük bir emarenin dahi olmadığı bir yere ailesini bırakmasındaki teslimiyetin bizlere örnek olması gerektiğini vurguladı.

Umreye giden gençlerden Sefa Şahin ilk defa kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşadığını ve çok mutlu olduğunu belirterek, "Yarışmada kazandım. İnşallah oralara gidip dualar edeceğiz. Rabbimizin evine gideceğimiz için mutluyum." şeklinde konuştu.

Celal Yar isimli öğrenci ise sınavı düzenleyenlere teşekkür ederek, "Peygamber Efendimizin ve sahabe Efendilerimizin gezdiği topraklara gideceğimiz için çok mutluyum." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)