Adıyaman Üniversitesinin adı "Adıyaman Safvan Üniversitesi" olarak değiştirilsin


Adıyaman Hazreti Safvan Bin Muattal Platformu, Adıyaman Üniversitesinin adının "Adıyaman Safvan Üniversitesi" olarak değiştirilmesi talebinde bulundu.

post

 Adıyaman    13.03.2019 15:50:07    Bu İçerik 557 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Hazreti Safvan Bin Muattal Platformu, düzenlediği basın açıklamasında, Adıyaman Üniversitesinin adının "Adıyaman Safvan Üniversitesi" (ADYÜ) olarak değiştirilmesini talep etti.

Platform adına açıklamayı okuyan Adıyaman Safvan Der Başkanı İsmail Ergün, "Malumunuz olduğu üzere; Hz. Ömer'in (r.a) hilafet yıllarında Anadolu coğrafyasına dönük gerçekleştirilen fetihler sonucu birçok sahabe Anadolu'ya gelmiştir. Bunlardan bir kısmi tekrar dönerken, bazıları ise çıktıkları bu fetih yolunda şehit düşerek bu beldelerde kalmışlardır. Adıyaman'ımız da bu şerefe nail olan beldelerden birisidir. İçerisinde Hazreti Peygamberin sahabelerinden birini misafir etmektedir. Anadolu'nun değişik bölgelerinde farklı sahabe kabirleri olduğu söylense de bunlardan iki tanesi kesinlik arz etmektedir. İstanbul'un manevi Fatihi Eyüb el-Ensarî (ra) ile Adıyaman'ımızın manevi fatihi olan ve Samsat'ta medfun bulunan Saffan Bin Muattal hazretleridir." dedi.

"Hazreti Safvân b. Mu'attal (ra), Kur'an'da iffeti tescillenen ve iffetli olduğuna dair hakkında ayetler nazil olan, aynı zamanda Hazreti Peygamber Efendimiz'in O'nun (ra) için, 'Ben O'nun hakkında hayırdan başka bir şey bilmiyorum.' buyurduğu kimsedir. Binlerce kilometre uzaklardan vatanını terk ederek bu coğrafyaya hicret eden ve iman tohumlarını ekerek bir daha buralardan ayrılmayan örnek şahsiyet Hz. Safvân b. Mu'attal (ra) bizler için manevi bir rehber olarak varlığını sürdürmektedir. Genelde Anadolu, özelde de Adıyaman'ımız için çok önemli hizmetleri bulunan Hazreti Safvan Bin Mu'attal'a (ra) karşı hem vefa hem de davasına hizmet borcumuz bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Ergün, son olarak şu ifadelere yer verdi: 

"Bu itibarla henüz 10 yıllık bir geçmişi ile yeni bir üniversite olan Adıyaman Üniversitesinin adının 'Adıyaman Safvan Üniversitesi' olarak değiştirilmesinin hem Sahabe Efendimizin davasına hem de ilimizin tanınıp bilinmesine önemli bir katkısı olacağına inancımız tamdır. Bu bağlamda üniversitemizin 'Adıyaman Üniversitesi' olan isminin 'Adıyaman Safvan Üniversitesi' olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi kamuoyu ile bütünleştirmek adına düzenlediğimiz imza kampanyasını burada sizlerin huzurunda başlatıyoruz. Sembolik olarak başlattığımız kampanyamız il ve ilçelerimizde çeşitli ortam ve mekânlarda devam edecektir." (Cemil Özdaş- İLKHA)
Kaynak: https://ilkha.com/haber/93127/adiyaman-universitesinin-adi-adiyaman-safvan-universitesi-olarak-degistirilsin 

safvan ,üni, adıyaman