"Zamanın ve Mekânın Mimarı Kadınlar"


Adıyaman'da düzenlenen "Zamanın ve Mekânın Mimarı Kadınlar" konulu etkinliğinde, Avrupa'nın, 'Kadın insan mı değil mi?' tartışması yaptığı sırada İslam'ın kadına en büyük değeri verdiği kaydedildi.

post

 Adıyaman    12.03.2019 18:41:01    Bu İçerik 660 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik "Zamanın ve Mekânın Mimarı Kadınlar" konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan İl Vaizesi Zeliha Kınık, Avrupa'nın, 'Kadın insan mı değil mi?' tartışması yaptığı sırada İslam'ın kadına en büyük değeri verdiğine dikkat çekti.  

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Görme engelli bayanlar tarafından okunan ilahi ve ezgilerin ardından Suriyeli katılımcılar da çektikleri sıkıntıları şiirleriyle dile getirdiler.

Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını yapan İl Vaizesi Zeliha Kınık, Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın insanları kadın ve erkek diye ayırmadığını, insanları cinsiyet ve isimlerine göre de değerlendirmediğini belirtti.

Avrupa'da, 'Kadın insan mı değil mi?' tartışması yapılırken İslam kadına en büyük değeri vermiştir. Kadına annelik gibi ulvi bir vazife yüklemiş ve cenneti onun ayakları altına sermiştir. Bu bağlamda kurtuluş ve özgürlük kadın için İslam'da vardır. Allah Resulü, kadını bir inciye benzetmiş ve kırılmaması konusunda da ehemmiyetle üzerinde durduğunu belirtmiştir. Müslüman kadın, Hatice, Fatima, Aişe'dir... Allah katında kul olmak, Kur'an da öne çıkan en önemli ifadedir. Kadının insan olarak bile kabul edilmediği çağlarda, İslam kadına değer vermiş, Peygamberin dilinde kristal, Kur'an'ın dilinde Meryem olmuştur." dedi.

"Kadın merhametinin bütün dünyanın sorunlarını çözeceğine inanıyorum"   

Kadınlardaki merhametin dünyadaki sorunların çözümü olacağını belirten Kınık, "Aynı mescitte, aynı namazda, erkek ve kadın alnını secdeye götürürken Allah'ın huzurunda kadın ve erkek ayrımı yapılmamıştır. İslam tarihi, zamana ve mekâna anlam katmış binlerce kadın mütefekkir, muhaddis, şair, matematikçi daha nice farklı ilim dallarında yetişmiş, büyük alimelere şahit olmuştur. Genel manada bütün kadınlar, aslında yürek birlikteliği içerisinde olsalar, bizim kadın merhametinin bütün dünyanın sorunlarını çözeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"İşitme engellilere de sınıf açmak istiyoruz" 

Kadınlara yönelik düzenledikleri programı görme engelli kadınlarla birlikte düzenlediklerini söyleyen Kınık, "Görme engelli 10 öğrencimiz var. Görme engelli kursu konusunda kadınlar, önderlik yaptılar. Önce bayanların kursu açıldı. Onların Kur'an-ı Kerim okuma konusundaki heyecanları, arzuları, içtihatları bir erkek sınıfınızın da açılmasına vesile oldu. Yani bu konuda biz, Hazreti Hacer'in sünnetini yerine getiriyoruz. O koşuyor, biz de arkasından koşuyoruz İnşallah. Bütün dünya kadınları arkasından koşmaya devam ediyor İnşallah. Şu anda sadece görme engelli ama Allah nasip ederse işitme engellilere de sınıf açmak istiyoruz. Genel manada engellilere kursumuz olsun istiyoruz. İnşallah Rabbim, onlar gibi Kur'an'ı severek okumayı nasip etsin." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/93052/islam-kadina-en-buyuk-degeri-verdi 

müftülük,kadın,islam,değer,adyaman