Adıyamanlılar: Bu aylarda ibadetlere daha fazla yönelmeliyiz


Mübarek üç aylarda ibadetlerin bir önceki aylara göre daha fazla yapılması gerektiğini söyleyen Adıyamanlılar, bu aylardan azami derece istifade edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

post

 Adıyaman    06.03.2019 15:47:56    Bu İçerik 658 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Hazreti Muhammed'in "Ya Rabbi Recep ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan'a ulaştır" diye dua ettiği mübarek aylardan istifade edilmesi gerektiğini belirten Adıyamanlı vatandaşlar, "Bu ayların feyzinden istifade edilmesi için bol bol dua edilmesi gerekir." dedi.

Üç aylara hazırlıklı girilmesi gerektiğini belirten Ömer Karababa, Müslümanların günlük yapmış oldukları ibadetlerini daha da artırarak kulluk yapmaları gerektiğini söyleyerek "Müslüman olarak hazırlıklı olmak gerekir. Namazlara daha ehemmiyet vermek gerekir. Gece namazlarına kalkmak gerekir. Oruçlara itina göstermek gerekir. Müslümanlarla içli dışlı olmak ve sıla-i rahim yapmak gerekiyor. Bir Müslüman'ın yapması gerekenleri biraz daha arttırarak yapması gerekiyor. Bunları yaparken de Allah'tan sevabını beklemek lazım. Bu ayarın tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Bu aylarda bol bol sadaka verilmesi gerektiğini söyleyen Hasan Can, "Üç ayların ilk iki ayında Ramazan'a hazırlık yapmak gerekir. İnsan bu aylarda Allah'ın huzuruna hesap verebileceği amellerle gitmelidir. Ramazan ayında da bol bol tövbe istiğfar ederek günahlarımızın bağışlanmasını dilememiz lazım. Bu aylarda bol bol namaz kılmalı, sadaka vermeli, Allah'ı zikretmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz." ifadelerini kulandı.

Şeyho Uçar isimli vatandaşsa, üç aylarla ilgili olarak "Bu aylarda namaz kılarak, oruç tutarak, sadaka vererek İslam'ın gereklerini yerine getirmemiz lazımdır. Rabbim bu gün ve gecelerimizi hayırlı ve bereketli kılsın." dedi.

Hacı Yusuf Erol ise şunları söyledi:

"Cenab-ı Allah üç ayları insanoğlu için Mükerrem yaratmıştır. Bin aydan hayırlı olan bir geceyi bu aylarda yaşayacağız. Bu gün ve gecelerde İslam âleminin birlik ve beraberliği için dua edelim. Gençlerimize dua edelim. Rabbim bu üç aylara ulaşmayı ve layıkıyla yaşayanlardan eylesin."

Mahmut Özkan, "Müslümanın her günü mübarektir, miraçtır, kandildir. Her günü üç aylardır bana göre." dedi.

"Allah'ın emrettiği yollarda gitmek lazım"

Allah'ın emir ve yasaklarını daha bir itinayla yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Delice "Allah hayırlı uğurlu etsin bu aylarımızı. Böyle bir güne yetiştiğimiz için çok şükür etmemiz lazım. Bol bol ibadet etmek, tespih çekmek lazımdır. Allah'ın emrettiği yollarda gidip yasakladığı yollardan kaçınarak doğru dürüst bir Müslüman olmamız lazım." dedi.

Şeyho Büyükbaş ise "Üç aylarda bir Müslümanın yapması gereken şey, hayırlı işler yapmasıdır. Peygamber Efendimiz gibi bizler de Recep ve Şaban'ın hakkımızda hayırlı olmasını temenni edip Ramazan'a ulaştırması için rabbimize dua etmeliyiz. İbadetlerimize daha dikkat ederek dedikodudan da kaçınmamız gerekiyor." ifadelerin kullandı. (Cemil Özdaş- İLKHA)