Manevi değerlere sahip bir gençlik için protokol imzalandı


Adıyaman İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü bünyesinde yapılacak olan çalışmalarla milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik yetişmesi için protokol imzalandı.

post

 Güncel    06.03.2019 07:59:17    Bu İçerik 676 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında İl müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü kapsamında okullarda milli ve manevi değerlere sahip geleceğe umutla bakan erdemli bir gençlik için ortak çalışmalar yapmak adına her iki kurum arasında protokol imzalandı.

İl Müftülüğü Gençlik Merkezi Koordinatörü Fadıl Akkuş gençliğin her dönemde büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Akkuş "Mehmet Akif Ersoy 'Asım’ın Nesli' dedi adına Necip Fazıl Kısakürek 'Büyük Doğu Nesli'. Sezai Karakoç 'Diriliş Nesli'. Hep bir nesil özlemi vardı. Müslüman kimliğiyle dik duran, Akif’in tanımıyla, 'Namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan bir nesil', Necip Fazıl’ın tanımıyla, 'Kim var?' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım' cevabını verici, her ferdi 'benim olmadığım yerde kimse yoktur!' fikrini besleyici bir dâva ahlâkına kaynak bir nesi, Karakoç’un tanımıyla 'İslam’dan çıkarılmış nurdan bir heykel gibi dolaşacak, şimşek ve yıldırımlarıyla nurunu koruyacak' bir nesil, işte bu üstadlarımızın hayalini kurduğu ve herkesin doğmasını dört gözle beklediği bir nesil için çıktık yola." dedi. (Adıyaman Basın)

adıyaman, gençlik, manevi