Hafızlık öğrencileri: Hafızlıkla beraber akademik başarılar da elde etmek istiyoruz


Adıyaman'da beşinci sınıftan itibaren sınavla girdikleri okullarında hafızlık eğitimi alan İmam Hatip öğrencileri, aynı zamanda akademik olarak da önemli başarılara imza atmak istediklerini kaydetti.

post

 Eğitim    15.04.2024 19:54:10    Bu İçerik 661 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören hafızlık öğrencileri, bir yandan manevi ve ilmi eğitimlerini alırken diğer yandan fenni eğitimlerini de alıyor olmanın sevincini yaşıyor.

İki yıllık eğitimin ardından hem hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler, aynı anda akademik eğitimlerini de aksatmadan okullarında başarılı bir öğrenci olabiliyor.

"Öğrencilerimiz akademik derslerini de alarak derslerinden geri kalmamış oluyorlar"

Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan Eğitimci Hafız Emin Işık, "13 yıldır eğitimci olarak çalışıyorum. Hasbelkader bu öğrencilerimizle beraber hafızlık eğitimlerini tamamlamaları için çalışıyoruz. Okulumuzda akademik dersle birlikte hafızlık eğitimi de veriyoruz. Sınava tabi tutarak beşinci sınıfta aldığımız öğrencilerimiz hafızlık hazırlık sınıf olarak başlıyor. Altıncı sınıfa geçmeden hafızlığa başlayan öğrencilerimiz altıncı sınıfın sonunda veya yedinci sınıfın başında hafızlıklarını tamamlıyorlar. Hafızlık eğitimi alırken öğrencilerimiz akademik derslerini de alarak derslerinden geri kalmamış oluyorlar. Altıncı sınıfta öğrencelerimiz altıncı sınıfta sadece hafızlık eğitimi görüyorlar. Yedinci sınıfta akademik derslerine dört elle sarılarak yeniden okullarına devam ediyorlar." dedi.

"Hem hafız hem iyi bir öğretmen, doktor, mimar veya mühendis olabiliyorlar"

İyi bir hafız ve iyi bir akademisyen yetiştirme gayretinde olduklarını dile getiren ışık, "Hafızlık eğitiminin yanı sıra akademik derslerini de alan öğrencilerimiz hafızlıklarını aldıkları zaman sadece din görevlisi olarak değil, hem hafız hem iyi bir öğretmen, avukat, doktor, mimar veya mühendis olabiliyorlar. Bu şekilde dinini iyi bilen bir avukat, bir doktor veya farklı alanlarda yetişmiş insanlar yetişiyor. Tarihte İbn-i Sina, Biruni gibi insanların hem hafız olduklarını hem de alanlarında uzman kişiler olarak karşımıza çıktıklarını görüyoruz. Dedelerimizden ilham alarak çıktığımız bu yolda Allah bizleri muvaffak kılsın." ifadelerini kullandı.

"Bu okulda okumak çok güzel"

Hafızlık proje okulunda okumanın farklı olduğuna değinen Enes Tercan, "Bu okulda okumak çok güzeldir. Ben bu okula sınavla girdim. Yaz kurslarında bu okulda güzel bir eğitim aldık. Okulumuzda hafızlıkla beraber akademik derslerimizi de alıyoruz. Bu okulu başarılıyla bitirdikten sona iyi bir üniversite okumayı ve akabinde iyi bir meslek sahibi olmayı hedefliyorum." şeklinde konuştu.

"Okulumu bitirip hafız olduktan sonra güzel bir meslek edinmek istiyorum"

Abdulkadir Çakır, "Biz bu okulda okumak için bir sınava girdik. Ben sınav sonucunda bu okulda okumaya hak kazandım. Hafız olmak için çalışıyoruz. Burada Kur'an-ı Kerim dışında akademik derslerimizi de alıyoruz. Ben okulumu bitirip hafız olduktan sonra güzel bir meslek edinmek istiyorum." dedi.

Beşinci sınıfta okuyan Muhammed Sami Yapıcı, hafızlık eğitimiyle birlikte iyi bir doktor olmak istediğini söyledi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN İMAM HATİP HAFIZLIK EĞİTİM