Adıyaman'da Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı


7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden soykırımı lanetlemek ve son olarak şehid edilen İsmail Heniyye'nin çocukları ve torunları için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenlendi.

post

 Güncel    12.04.2024 15:15:14    Bu İçerik 29 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman Yenipınar Camii avlusunda cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazı ve basın açılamasına yüzlerce Müslüman katıldı.

Cuma namazı sonrası bir araya gelen Müslümanlara cenaze namazını Adıyaman STK Platformu adına Mustafa Çatlı kıldırırken basın açıklamasını ise Mustafa Kirişci okudu.

Kirişci açıklamasında Gazze direnişine selam göndererek , "Filistin; Müslüman toprağı olması, Peygamberlerin beşiği olması, Allah’ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa’nın içinde bulunması nedeniyle her Müslümanın vatanı; Filistin davası da her Müslümanın davasıdır. Kendi yolunda cihad edenlere izzet, yolundan yüz çevirenlere zillet elbisesi giydiren Allah’a hamdolsun. Tarih boyunca haddini aşmış nice zalimleri, tağutları helak eden, yeryüzünün mustazaflarına selam olsun. 75 yıldır yeryüzünün en azgın topluluğu olan siyonistlere karşı izzetli bir duruş gösteren Filistin’in yiğit evlatlarına  selam olsun. 188 gündür yeryüzünün en alçak soykırımına karşı bütün yoksunluklara, eksikliklere rağmen şanlı bir direniş gösteren Şeyh Ahmet Yasin’in çocuklarına selam olsun. Ve 188 gündür yeryüzünün her köşesinde bu tarifsiz zulmü haykıran ve bu zulme karşı çıkan yeryüzünün vicdanlı insanlarına selam olsun. Ve bayramın ilk günü Gazze’de 3 çocuğunu, 4 torununu ve şimdiye kadar 60 yakınını şehit olarak veren cesur lider İsmail Heniyye’ye selam olsun." dedi.

'Allah’tan onlara merhamet etmesini diliyorum'

İsmail Heniyye'nin sözlerini aktaran Kirişci, "Öyle ki Heniyye bu büyük acıyı yaşarken bile asla duruşunu, sükûnetini ve metanetini bozmadan bütün dünyaya şunları  söyledi: 'Düşman oğullarımı öldürerek duruşumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa yanılıyor. Oğullarımın ve torunlarımın kanı Gazze’de şehid olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir, çünkü hepsi benim evlatlarımdır. Canımız, kanımız, ailemiz ve sahip olduğumuz her şey Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun. Oğullarımın kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi yolunda feda olmuştur. Allah’a hamd olsun, Allah’tan onlara merhamet etmesini diliyorum.' diyor. Bu anlamda Adıyaman’da yaşayan Müslümanlar olarak başta İsmail Heniyye olmak üzere Filistin davası için yakınlarını şehid olarak veren bütün kardeşlerimizi öncelikle izzetli duruşlarından dolayı tebrik ederken Rabbimizden kendilerine sabr-ı cemil vermesini diliyor ve bu vakarlı duruş ve metanet karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bayramımız bayram değil, yüreklerimiz buruk gönüllerimiz kırık"

Filistinli imam Mahmut Hasanat'ın cuma hutbesini hatırlatan Kirişci, "Değerli dostlar! Ramazan’ın rahmet iklimini geride bırakırken bayramla karşılaştık. Fakat bayramımız bayram değil. Yüreklerimiz buruk, gönüllerimiz kırık. Çünkü Peygamber katillerinin nesli olan günümüz siyonistleri adeta dedelerinin  yolundan giderek Müslümanlara eziyet ve zulmetmeyi bir ibadet aşkıyla yerine getiriyor. siyonizmin uşakları, para babaları, silah tüccarları, satılmış yöneticileri, medya patronları ve siyonizme tapanlar, bu Peygamber katillerine her türlü desteği sonuna kadar  veriyor. Öyle ki bebek, çocuk ve mazlumların kanıyla adeta canavarlaşan, gözü doymayan, 21. yüzyılın en zalim yöneticisi olan Netanyahu, 'dünyada Refah'a saldırımızı engelleyecek bir güç bulunmuyor' diyerek  bu konudaki azgınlığını ve sınır tanımazlığını dile getiriyor. Bütün bunlar olurken İslam ülkeleri yine sessiz, yine suspus, yine hayal kırıklığı. Gazze, direnişiyle onurlu ve azizken;  Ümmet ramazan, iftar ve hatta bayram telaşıyla mahcup ve aciz. Gazze, direnişiyle, şehadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya, diriltmeye devam ederken İslam dünyası ise bu şanlı direnişi ve mücadeleyi idrak edemiyor, anlayamıyor. Nitekim, Filistinli imam Mahmut Hasanat Cuma hutbesinde şunları söylüyor, '30 bin tane şehidin, 70 bin tane yaralının, 100 bin tane sakatın, 2 milyon evsiz ve aç susuzun uyandırmadığı, bir şey anlatmadığı bir ümmete ben buradan konuşsam ne olur konuşmasam ne olur, kamet getirin de namazımızı kılalım.' diyerek hutbeden iniyor." diye belirtti.                             

"İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz"

Gazze'de yaşanan dramı çok iyi anladıklarını dile getiren Kirişci, "Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor.  Fakat çözüm üzerinde konuşmamız gerekiyor. Defalarca bu meydanda toplandık, bağırdık. Dilsiz şeytan olmamaya çalıştık. Bizim çözümü konuşmamız gerekiyor. Bakın Gazze diyarında yıkık evinin enkazı başında Filistinli bir baba bizlere neler söylüyor: 'Burası Gazze, İslam ümmetinin kalbinin attığı belde, burası Müslüman yöneticilerin ve halkların gözlerini ve kulaklarını kapattıkları yer. Burada bayramlar farklı. Burada bayramlar şehit kanlarıyla karşılanıyor, Burada bayrama bombalarla uyanılıyor. Biz Gazze’deyiz, vazgeçmedik. Bizi terk etmeyin, pes etmeyin, birleşin, vazgeçmeyin, Gazze için birleşin, hilafeti kurun, Gazze için hilafeti kurun.' Çözüm net: Ümmetin birleşmesi, bir araya gelmesi, istişare yapması. Dağılıp parçalanmadan, gücünü kaybetmeden tek elle Allah’ın ipine sımsıkı sarılması. İşte bizler bundan dolayı Adıyamanlı STK'lar olarak Aksa Tufanı başladığından beri bir araya gelip Adıyaman Filistin Dayanışma Platformu adı altında bir birlik oluşturduk. Rabbimize hamd olsun. Bugün buradayız. Bugün ümmet bayramlaşmasını gerçekleştirmek için buradayız. Bugün İsmail Heniyye’nin ve yakınlarını şehit veren diğer kardeşlerimizin acılarını paylaşmak için buradayız. Kurtuluşun bu birliktelikten geçeceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Meydanları boş bırakmamaya devam edeceğiz"

Müslümanların Gazze'yi gündemden düşürmemesi gerektiğini belirten Çirişçi, "Bundan sonra gücümüz yettiği sürece konuşmaya, haykırmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya ve meydanları boş bırakmamaya devam edeceğiz. Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecek biiznillah. Ne Gazze'de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız. Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferin de adı olacak inşallah. Bu anlamda Türkiye Devletinin, israile ihracat kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz. Bizler Gazze’ye nefes olmalıyız, israile vitamin değil. Somut adımların daha da çoğaltılmasını ve bütün İslam ülkelerinin israile yaptırım uygulamasını istiyoruz. Çünkü israil ancak güç ve yaptırımdan anlar. siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceğiz. siyonizmin daha iyi anlayacağız. Onlarla nasıl mücadele edilir iyi öğreneceğiz. Dünyanın vicdanlı insanlarıyla birlikte bir uyanışa vesile olacağız inşallah." dedi.

"Allah’ın laneti de siyonizme ve bu zulümlere destek verenlerin, üzerine olsun"

siyonizme ve destekçilerine lanet eden kirişci, "İdarecilerin Gazze için gösterdikleri çabaların farkında olunmasına rağmen, yaşanan acıların yüreklerini kanattığı genç insanların israil ile ticaretin kesilmesine yönelik yaptıkları gösterilerde, toplantı ve gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını ve onlara karşı orantısız güç kullanılmasını doğru bulmuyor, böylesi vicdanları yaralayan yanlışların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz. Son olarak tüm mazlumlardan yana olduğumuzu, Kassam mücahitlerinden yana olduğumuzu, kanımızın son damlasına kadar zalimlere karşı olduğumuzu, yeryüzünde hiç fitne kalmayıp din tamamen Allah'ın oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi tekrarlıyoruz. Özgür Gazze, özgür Filistin, özgür Mescidi Aksa, özgür Kudüs ve özgür İslam ümmeti oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz inşallah. Allah’ın selamı, esenliği özgür insanların üzerine olsun. Allah’ın laneti de siyonizme ve bu zulümlere destek verenlerin, üzerine olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 ADIYAMAN FİLİSTİN GAZZE SİYONİST KATLİAM SOYKIRIM AKSA TUFANI