Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı


​Adıyaman merkezde bulunan Emir Sulatan Camii'nde, Kadir Gecesi münasebeti ile Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

post

 Ramazan 1445    05.04.2024 16:43:52    Bu İçerik 1285 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman’da Kadir Gecesi ve arife günlerinde gelenek haline gelen Sakal-ı Şerif ziyareti, bu Kadir Gecesi'nde de ziyaret edilerek gelenek devam ettirildi.

Deprem öncesi Kab Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif bu sene binlerce Peygamber sevdalısı tarafından Emi Sulatan Camii'nde ziyaret ediliyor.

Bir cam kavanoz içerisinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine salavatla eşliğinde sunuluyor.

İl Müftü Yardımcısı Hilmi Benli, "Osmanlı'dan bu yana devam eden Sakal-ı Şerif geleneği bugün Emir Sulan Camii Kadir Gecesi münasebetiyle bütün vatandaşlarımızın görmesi için sergilenmektedir. Adıyaman'da iki sakalı şerifimiz mevcuttu. Biri Zombaba, diğeri Kab Camii'nde ancak 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından Zombaba camimiz yıkıldığı için şuan Kab Camimizde kalan Sakal-ı Şerifi Emir Sultan Camisi'ne getirerek halkımızın ziyaretine açtık. Halkımızın Sakal-ı Şerife rağbeti  Peygamber Efendimizin sevgisinden dolayıdır. Gün boyu binlerce vatandaşımız Peygamberimize sevgi ve hürmetlerinden dolayı Sakal-ı Şerifi ziyaret ediyorlar. tüm Adıyamanlı kardeşlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

SAKAL-I ŞERİF ZİYARET ADIYAMAN