Adıyaman UMFED'den uyuşturucu farkındalık yürüyüşü


Adıyaman UMFED İl Başkanlığı, depremle birlikte yaşanan toplumsal sorunlarla birlikte Artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve bu doğrultuda  bilinç oluşturmak amacıyla bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

post

 Sağlık    29.03.2024 17:22:42    Bu İçerik 2096 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman' ın Kahta ilçesinden başlayan yürüyüş, merkezde bulunan Adıyaman UMFED İl Başkanlığı binası önünde son buldu.

35 kilometre süren yürüyüşe UMFED Genel Başkan yardımcıları Cihat Arutay ve Ahmet Saygı'nın yanı sıra  Adıyaman İl Başkanı  Cebrail Erdil ve Kahta UMFED il teşkilatı üyeleri katıldı.

Yürüyüşe katılan topluluğu, Adıyaman Merkezde UMFED üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı. Yürüyüş sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan UMFED Genel Başkan Yardımcısı Cihat Arutay, uyuşturucu ile mücadelenin süreklilik arz eden uzun bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bağımlılıkla mücadelede tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Arutay, uyuşturucu illetinin toplumun ortak yarası olduğuna vurgu yaparak, bu toplumsal hastalıktan korunmanın yegane yolunun bireylerin söz konusu bu illetten uzak tutulması gerektiğini ifade ederek, bu konuda bir toplumsal bilinç yaratılması için ortak çalışma yapılmasının önemine değindi.

umfed,adıyaman,cebrail erdil,uyuşturucu