İftarı bekleyen çocuklar: Ramazan'da oruç tutmak çok güzel


On bir ayın sultanı olarak isimlendirilen Ramazan-ı Şerif'e kavuşmanın sevincini yaşayan çocuklar hep birlikte iftar açmanın ayrı bir mutluluk olduğunu kaydetti.

post

 Ramazan 1445    14.03.2024 11:29:42    Bu İçerik 3630 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Oruç tutmak halen kendilerine farz olmadığı halde Ramazan'ın bereketinden ve mağfiretinden faydalanan çocuklar iftar çadırlarının Ramazan'a renk kattığına değindi.

Hep birlikte iftar çadırına gelen çocuklar iftar öncesi Ramazan'a ait duygularını dile getirdi.

"Oruçlarımı tuttuğum için mutluyum"

Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadığını dile getiren Muhammed Karasu, "Ramazan geldiği için mutluyuz. Oruçlarımızı tutuyoruz bundan dolayı da ayrıca mutluyuz. Çünkü oruç tuttukça sevap kazanıyoruz. İftar çadırına gelip oruçlarımızı açıyoruz. İftar çadırlarında mutluluk var, birlik var bundan dolayı çok güzel. İftardan sonra da teravih namazımızı kılıyoruz." dedi.

"Teravih namazına gidiyoruz"

Ramazan ayında toplu iftar yemeklerinin kardeşliğe vesile olduğunun altını çizen çocuklardan Muhammed Ali Akın, "On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldiği için oruçlarımızı tutuyoruz. Burada iftar çadırına gelip yemeklerimizi yiyiyoruz. Toplu iftar yemeklerinde ayrı bir güzellik ve kardeşlik duygusu oluşuyor. Yemekten sonra abdestlerimizi alıp teravih namazına gidiyoruz. Namazdan sonra dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Camide hocanın vaazlarını dinliyoruz"

Üç yıldır oruç tutuğunu dile  getiren çocuklardan Muhammed Yasir Yılmaz, "Üç yıldır orucumu eksiksiz tutuyorum. iftar çadırına gelip iftarlarımızı açıyoruz. İftar sonrasında arkadaşlarımızla beraber teravih namazına gidiyoruz. Camide hocanın vaazlarını dinliyoruz. Arkadaşlarımızla beraber oyunlar oynuyoruz." şeklinde konuştu.

"İftar çadırına geliyoruz"

Arkadaşlarıyla birlikte Ramazan ayında camiye gittiğini belirten Ömer Doğan, "Ramazan ayı geldiğinde oruçlarımızı tutuyoruz. Arkadaşlarımızla beraber camiye gidip namaz kılıyoruz. İftar çadırına gelip oruçlarımızı açıyoruz. Ramazan çok güzel geçiyor." dedi.

"Cüz okuyoruz"

Ramazanın gelmesine sevinen çocuklardan Ali Musab Kalan, "Ramazan geldiği için mutluyuz, oruçlarımızı tutuyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte camiye gidip cüz dinliyoruz. İftarlarımızı hep birlikte açtıktan sonra teravih namazlarımızı kılıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte oyunlar oynuyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN RAMAZAN ÇOCUK ORUÇ İFTAR