Ramazan'a renk katan mekanlar: İftar çadırları


Her Ramazan birçok STK ve hayır sahibi vatandaş tarafından kurulan iftar çadırları bir yandan kardeşliğin pekişmesine vesile olurken diğer yandan ihtiyaç sahipleri için uğrak alanları olmaya devam ediyor.

post

 Ramazan 1445    14.03.2024 10:48:12    Bu İçerik 42 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Depremin etkilerinin birçok yönüyle devam ettiği illerden biri olan Adıyaman'da il Müftülüğü tarafından kurulan iftar çadırında günlük bin kişiye iftar yemeği  veriliyor.

Emir Sultan Camii avlusunda kurulan iftar çadırında bir ay boyunca devam edecek iftar yemeği ikramı, her gün vatandaşların iftar etmesine vesile olacak.

"Kardeşlik havasını teneffüs etmek için bütün Adıyamanlı kardeşlerimizi bekliyoruz"

İftar çadırı hakkında bilgi veren Adıyaman İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya, "Rabbimize, bizi yeni bir Ramazan-ı şerife kavuşturduğu için hamd ediyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığımız deprem bölgesinde depremzede kardeşlerimize iftar ikramında bulunacaklar. Bu vesileyle Adıyaman ve Gölbaşı ilçemizde açtığımız iftar çadırlarımızda toplamda iki bin kişilik iftar yemeği verilecek. İftara bir saat kala vaizlerimiz ve din görevlilerimiz tarafından iftar çadırımızda vaaz ve irşad programları yapılmaktadır. Bütün Adıyamanlı kardeşlerimizi, dostlarımızı iftar çadırına davet ediyoruz. Beraber bir iftar açıp kardeşlik havasını teneffüs etmek için bütün Adıyamanlı kardeşlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ramazan'da gelenek haline geldi"

Depremzede vatandaşlardan Osman Çil, "Bu çadırlar sadece iftarla ilgili değil deprem sürecinde yapılan çalışmalar takdire şayandır. Bu iftar çadırı deprem sürecinde de vardı. Biz bunun bir gelenek haline gelmesini istiyorduk ve Ramazan'da gelenek haline geldi. İnsanların burada mutlu olduğunu görmek aynı şekilde bizleri de mutlu ediyor." dedi. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN RAMAZAN İFTAR ÇADI