Gazze'de havada atılan yardımların paraşütü açılmadı: Şehit ve yaralılar var


Gazze Şeridi'nde havada atılan insani yardım kutularının, halkın üzerine düşmesi sonucu birkaç kişi şehit oldu, birçok kişi yaralandı.

post

 Güncel    08.03.2024 18:24:33    Bu İçerik 63 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Gazze Şeridi'ndeki yerel ve Filistin medya kaynakları, havadan atılan insani yardım kolilerinin üzerlerine düşmesi sonucu en az 2 kişinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Aktivistler sosyal medyada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Sahil Kampı'ndaki vatandaşların üzerine insani yardım kutuları bırakan bir uçağı gösteren videolar yayınladı.

Aktivistler, yardım kutularının çok hızlı bir şekilde havadan düştüğünü, bazılarının paraşütlerini açmadığını belirtti.

Yardım almak için toplanan vatandaşların üzerine kutuların bir kısmının düşmesi sonucu şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.

Ürdün ordusu bugün yaptığı açıklamada, silahlı kuvvetlerin çeşitli ülkelerle işbirliği içinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelere 9 havadan yardım düzenlediğini duyurmuştu.

Dün ise akşam saatlerinde Amerikan kargo uçakları, Ürdün'le bir hafta içinde gerçekleştirilen üçüncü ortak operasyonla Gazze Şeridi'ne havadan yardım atmıştı.

Son dönemde aralarında Mısır, Ürdün ve ABD'nin de bulunduğu birçok ülkenin havadan yardım gerçekleştirdiği, ancak bu planın bölge sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayamadığı uyarısı yapılıyordu. Atılan yardımların bir kısmı denize düşerken diğer bölgelerdeki insanlar ise yardımlardan mahrum da kalıyordu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 GAZZE HAVADAN YARDIM İNSANİ YARDIM