Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Ramazan, Müslümanlar için rahmet ayıdır


11 Mart Pazartesi günü idrak edilecek olan Ramazan ayı münasebetiyle açıklamada bulunan Adıyaman İl Müftüsü Mevlit Haliloğlu, Ramazan ayının bereket ve mağfiret ayı olduğunu kaydetti.

post

 Ramazan 1445    08.03.2024 09:33:17    Bu İçerik 46 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Ramazan ayının manevi havasından son derece istifade edilmesi gerektiğini dile getiren Haliloğlu, "İnşallah 10 Mart Pazar akşamı teravih namazımızı kılıp 11 Mart Pazartesi günü de ilk orucumuzu tutacağız. Ramazan ayı biz Müslümanlar için rahmet, bereket, mağfiret ve her türlü güzelliğin yaşandığı bir aydır. Biz de Müslümanlar olarak  Ramazan ayı için maddeten ve manen büyük bir hazırlık içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

"Fıtratımıza dönmemiz için bir fırsattır"

Ramazan ayının fıtratımıza dönme ayı olduğunu belirten Haliloğlu, "Depremden bir yıl sonra geçireceğimiz bu Ramazan'ı çeşitli kazanımlarla geçirmeyi Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ramazan ayı mağfiret, bereket, ibadet ayıdır. Kur'an, oruç ayıdır. Bütün bunlarla birlikte aslında Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ayıdır. Müslümanlar için bir anlamda hizmet içi eğitim ayıdır. Bir irade, sabır eğitimidir. Ramazan ayı bize insanlığımızı, Müslümanlığımızı bize hatırlatan bir aydır. Ramazan ayı bir manada bizim yaratılış ayarlarımıza, fıtratımıza dönmemiz için bir fırsattır." dedi.

"Birliğimizi, beraberliğimizi temin edeceğiz"

Ramazan'ın kardeşlik ayı olduğuna değinen Haliloğlu, "İnşallah geçtiğimiz Ramazanlarda olduğu gibi bu Ramazan'da da özellikle yaşadığımız deprem felaketinden sonra iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmak için çaba sarf edeceğiz. Bu Kur'an ayında Kur'an'ı daha iyi anlamaya gayret edeceğiz. Orucumuzu tutup kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi temin edeceğiz. Ramazan ayı boyunca müftülük olarak Emir sultan Camimizin bahçesinde bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Hazırlıklarımızı yaptık. Bütün camilerimizde teravih namazlarımızı kılacağız, mukabeleler okuyacağız. Ramazan ayı nedeniyle özellikle konteyner kent ve prefabrik evlerde yeni görevlendirmeler yaptık." ifadelerini kullandı.

Gazze ve Filistin'in unutulmaması gerektiğini vurgulayan Haliloğlu, "Dünyanın muhtelif yerlerinde zor durumda hayatını devam ettiren, özellikle Gazze'de Filistin'deki kardeşlerimize yardımlar diliyorum. Bu Ramazan ayını sadece ibadet değil birbirimizle yardımlaşmamız, dayanışmamız; fakir ile zenginin buluşması, açlığımızı paylaşmamız, varlığımızı paylaşmamız gerekir. Ramazan ayında hem iftar sofrasında hem Ramazan sonrası mükafatını Allah'tan hep birlikte bekleyeceğimiz bir ay olarak geçirmemizi Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 ADIYAMAN İL MÜFTÜSÜ RAMAZAN AYI MAĞFİRET BEREKET