IHO EBRAR, depremde yetim kalan kıza yardım elini uzattı


6 Şubat 2023'de meydana gelen 7.6. ve 7.7 şiddetindeki iki depremin ardından çok büyük yıkıma neden olan Adıyaman'da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

post

 Kültür ve Yaşam    06.03.2024 11:04:15    Bu İçerik 36 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Depremde annesi, babası, iki kardeşini kaybeden ve tek başına kalan İ.B'ye IHO EBRAR yardım elini uzatarak yetim kızın hayata tutunmasına umut oldu.

Deprem sonrası Adıyaman'ın Tut ilçesindeki akrabalarıyla yaşamaya başlayan İ.B'ye ulaşan IHO EBRAR yetim kızın yaşamak zorunda olduğu konteynerine beyaz eşya ve elektrik ev aletlerini alarak sevincine ortak oldu.

İHO EBRAR Adıyaman Gönüllüsü Muharrem Koçuşağı, "Malumunuz olduğu üzere ilimizi de ciddi oranda etkileyen 6 Şubat depreminin ardından çok büyük yıkımlar yaşandı. Bu yıkımlardan biri de annesini, babasını ve iki kardeşini  depremde kaybeden ve yetim kalan kızımızın yaşadığı evde meydana geldi. Deprem sonrası yetim kalan ve amcasının yanında yaşamak zorunda olan kızımıza yaşaması için verilen konteyner boş olduğu için ikamet etmesi zordu. IHO EBRAR olarak hayır sahiplerinin destekleriyle kızımızın konteynerine ihtiyaç olan beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri aldık. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 ADIYAMAN IHO EBRAR DEPREM YETİM KIZ YARDIM