İran'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü aştı


İran'ın Kirman şehrinde Kasım Süleymani'yi anma programında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 103 kişi hayatını kaybetti, 188 kişi yaralandı.

post

 Dünya    03.01.2024 20:50:22    Bu İçerik 5992 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre General Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümü için Kirman şehrinde düzenlenen anma programında 2 patlama meydana geldi.

İlk patlama Süleymani'nin türbesinin 700 metre uzağında, ikinci patlama ise türbenin bir kilometre uzağında, ziyaretçilerin yolunda ve denetim kapılarının dışında gerçekleşti.

Patlama sonrası halk, güvenli bir şekilde alanda ayrılmaya çalıştı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 103 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, bu nedenle ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

IRNA'nın Kirman eyalet yetkililerine dayandırdığı bilgiye göre patlamalar, "terör saldırısı" kaynaklı ve alana önceden yerleştirilen 2 bombalı paketin patlatılması sonucu meydana geldi.

Saldırı nedeniyle yarın ülke genelinde yas ilan edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ABD tarafından 4 yıl önce Irak'ta katledilmişti. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 İRAN KASIM SÜLEYMANİ PATLAMA KİRMAN