Hattatlar kalemlerini Filistin için kullanıyor


Van'da kurulan Fillistinle Dayanışma Çadırında stant açan hattatlar, sanatlarını icra ederek Gazze'ye maddi destek sağlıyor.

post

 Adıyaman    18.12.2023 11:54:28    Bu İçerik 2717 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'ye yönelik protestolar dünyanın dört bir tarafında devam ediyor. Van'da da çeşitli programlarla soykırım protesto edilerek Filistin'e destek mesajları veriliyor.

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi ve Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Beşyol Meydanında açılan Filistinle Dayanışma Çadırında stant açan hattatlar, çeşitli yazılar yazarak maddi gelir elde ediyor. 15 gün boyunca devam edecek etkinlikte elde edilen tüm gelir Filistin'e gönderilecek.

İsme özel hat yazıları, hadis, ayet ve sözler yazan Kadim Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Hattat Ahmed Hüsrev Koyuncu, "Filistinli kardeşlerimiz için kalemimizle buradayız." diye konuştu.

">http://

"Malımızla, paramızla, kalemimizle, birliğimizle sorumluyuz"

Vanlıları standa davet eden Koyuncu, "Arkadaşlarımızla beraber belki 10 gün, belki 15 güne kadar da devam edecek. İnşallah niyetimiz her gün burada yazı yazmaktır. Filistinli kardeşlerimize katkımız olsun diye kalemimizle buradayız. Kalemimizle ne yapabiliriz? İsim yazabiliriz, söz yazabiliriz, hadis yazabiliriz, farklı şeyler yazabiliriz. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Osmanlıca ve Latince yazarız. Arkadaşlarımız ile beraber, ne kadar para gelirse Filistin halkına göndereceğiz. Onlar için yazı yazacağız, onlar için varız burada." dedi.

Koyuncu, "Bütün kardeşlerimi buraya davet etmek istiyorum. Bugün bizim oraya gitmemiz belki mümkün değildir fakat en azından elimizle yardım gönderebiliriz. Katkı sunabiliriz, dua edebiliriz, hep beraber olabiliriz. Birlik olabiliriz. Çünkü Müslümanların birlik olmaları siyonistlerin artık yok olmaları demektir. Bugün dünya için onlar bir tehlikedir. Çünkü sadece Müslümanlar için değildir. Bugün Müslümanlardan başladılar, yarın diğerlerine de aynı şekilde yapacaklar. Çünkü gayeleri ve tahrif edilmiş kitaplarında 'Yahudi olmayan herkesi öldüreceksiniz ve herkesi kendimize köle yapıncaya kadar durmayacağız' diyor. Bunların düşünceleri bu şekildedir, onların planları bu şekildedir. Fakat Cenab-ı Hakk'ın planı da farklıdır." ifadelerini kullandı.

"Siyonist israile giden gemiler durdurulsun"

İşgal rejimiyle devam eden ticaretin derhal durdurulması gerektiğini dile getiren Koyuncu, "Yani biz sorumluyuz. Malımızla, paramızla, kalemimizle, birliğimizle sorumluyuz. Bir araya gelmemiz lazım. Hep birlik olmamız lazım. Çünkü birliğimiz dünyaya huzur içindir, barış içindir. Müslümanlardan zarar gelmez. Fakat Müslümanlara, insanlara hatta hayvanlara dahi zarar veren bu insanlara karşı birlik olmamız lazım. Herkesi bu çerçeve içerisinde birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Bugün buradayız, elimizden bu geliyor. Memleketimizden ve diğer İslam ülkelerinden onlara yardımlar gidiyor, gemilerle bilmem nelerle gidiyor. Bütün bunları durdurmamız lazım. Büyüklerimize seslenmek de istiyorum. Bu konuyla alakalı yapmaları gereken, onlarla yapılan antlaşmaları iptal etmektir. Bugün İncirlik’tir, Kürecik’tir bunlar kapatılsın. Gemilerle götürülen yardımlar durdurulsun." diye kaydetti. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 FİLİSTİN GAZZE DESTEK ÇADIRI VAN HAT SANAT HATTAT GELİR