Adıyaman'da milyonlarca yavru balık suya bırakıldı


Adıyaman Tarım ve Orman il Müdürlüğü tarafından Adıyaman'da bulunan 8 gölete milyonlarca yavru sazan ve şabut balığı bırakıldı.

post

 Ekonomi    29.09.2023 15:23:36    Bu İçerik 1295 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Hısn-ı Mansur köy sınırı içerisine bıraktıkları balıkların suya bırakılma işlemine devam edileceğini dile getiren Adıyaman Tarım ve Orman il Müdürü Nurettin Kıyas, milyonlarca yavru balığın suyla buluşturularak il ekonomisine katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

Kıyas konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında ilimiz sınırları dahilinde bulunan Atatürk Barajı Gölü avlak sahaları ile Çat Barajı Gölü ve ilimizde bulunan 8 adet gölete toplam 4 milyon 890 bin adet yavru sazan ve 2 milyon 300 bin adet şabut balığı bırakılacaktır. Yavru balıklar Urfa Tarım Orman İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk Barajı Su Ürünleri Üretim istasyonundan ücretsiz temin edilmektedir." dedi. (İLKHA) 


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN GÖLET ADIYAMAN TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ YAVRU BALIK SAZAN ŞABUT