Depremzede çiftçilere canlı hayvan desteği başladı


6 Şubat 2023'de meydana gelen depremde ahırları yıkılan ve hayvanları telef olan çiftçilere küçükbaş hayvan desteği verilmeye başlandı.

post

 Ekonomi    19.06.2023 16:19:32    Bu İçerik 1103 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Bakanlık tarafından depremler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerlerde, arılı kovan, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiricilerine, bulundukları bölgelerde hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, verimliliğini artırmak ve hayvan sağlığı ile refahını temin etmek amacıyla, bir defaya mahsus olmak üzere canlı hayvan ve besleme amaçlı şeker yardımı yapılacağı belirtilmişti.

Deprem nedeniyle telef olan hayvanların tespiti Tarım ve Orman Bakanlığınca ilgili il, ilçe hasar tespit komisyonlarınca gerçekleştirildikten sonra dağıtımla başladı.

Adıyaman il Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Sinan Bulut, "Bakanlığımızca 6 Şubat 2023'de meydana gelen depremden sonra tespiti yapılan hayvanları ölen çiftçilerimize bugün itibariyle hayvan dağıtımını başlatmış bulunuyoruz. 1404 adet TİGEM'den aldığımız hayvanı bugün çiftçilerimizle buluşturacağız. Toplamda Adıyaman ilinde 11 bin 213 küçükbaş, 1090 büyükbaş hayvan dağıtımı olacak. Gelen hayvanların kalitesinden ve zararlarının karşılanmasından çitçilerimiz memnun. Bakanlığımıza iyi dilek ve temennilerini iletiyorlar. İnşallah desteklerimiz, yem, hayvan bazında ve diğer zarara uğrayan ürünler bazında devam edecek." dedi.

"Köyümüzde hem evler yıkıldı hem de epeyce hayvan öldü"

Hayvan desteğinden faydalanmak için gelen Palanlı Köyü Muhtarı Ömer Çil, "deprem nedeniyle ahırlarımız yıkıldı. Devlet şimdi peyde pey canlı hayvan dağıtımına başladı. Köyümüzde hem evler yıkıldı hem de epeyce hayvan öldü. Yardımlarından dolayı devletimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN DEPREM ÇİFTÇİ CANLI HAYVAN DESTEK